Lyckad presentation av Cereno på ISTH i Melbourne – vinner utmärkelsen ”Top Poster”

11 juli, 2019

Cereno Scientific AB har nyligen deltagit på den årliga stora vetenskapliga konferensen om trombossjukdomar ISTH i Melbourne, Australien där intresset för Cerenos läkemedelskandidat CS1 var stort.  Företagets medgrundare Pia Larsson, PhD presenterade Cerenos abstract ”A New Treatment for Thrombosis Prevention?” i form av en poster som fick utmärkelsen ”Top Poster Winner”.

– Det är alltid givande att träffa världens ledande forskare och bolag inom området samt presentera vår forskning för viktiga intressenter. Att vinna priset Top Poster är ett kvitto på att vår forskning håller hög internationell klass och att vi är på rätt väg med vårt arbete, säger Cereno Scientifics vd Sten R. Sörensen.

Cereno Scientific beviljades patent i Australien för användning av läkemedelskandidaten CS1 tidigare under våren 2019.

Om ISTH 2019
Vid ISTH 2019 samlas flera tusen av världens ledande experter inom området för trombos, hemostas och kärlbiologi. Genom omfattande utbildningsseminarier, föreläsningar och nätverksmöjligheter främjar konferensen de senaste vetenskapliga framstegen och applikationer för att förbättra utvecklingen av nya behandlingsprinciper och därmed patientvården världen över.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Brodén – CFO
Tel: +46 768 66 77 87
E-mail: info@cerenoscientific.com
www.cerenoscientific.se

Om Cereno Scientific AB
Cereno Scientific utvecklar förebyggande läkemedel mot blodpropp som bygger på kroppens egen intelligenta propplösningsmekanism. Hjärt- och kärlsjukdomar är idag den vanligaste dödsorsaken i världen. Med nuvarande behandling föreligger stor risk för allvarliga blödningskomplikationer och på grund av låga dosnivåer resulterande i bristande effekt med stor risk att drabbas av nya blodproppar. Bolagets läkemedelskandidat CS1 förväntas ge en möjlighet till effektiv preventiv blodproppsbehandling och lägre risk för allvarliga blödningsbiverkningar än dagens behandlingar med blodförtunnande läkemedel. CS1, som är en innovativ controlled release formulering av en känd substans, bedöms ha en relativ kort utvecklingstid till färdigt läkemedel. Parallellt med utvecklingen av CS1 utvecklar Cereno Scientific CS014, en substans i preklinisk fas med lovande och innovativa egenskaper inom kardiovaskulära sjukdomar. Bolaget har huvudkontor i Göteborg, bedriver utvecklingsverksamhet i AstraZenecas BioVentureHub och utvecklas med stöd av GU Ventures. Cereno Scientifics B-aktie är noterad på Spotlight Stock Market sedan juni 2016, kortnamn: CRNO B, ISIN: SE0008241558.

Läs PDF

Kalender

3rd annual Anti-Fibrotic Drug Development Summit (AFDD) 2019-11-18 - 2019-11-20

16th Global Cardiovascular Clinical Trialists Forum 2019-12-05 - 2019-12-07

LeadingBiotech: East/West CEO 2020-01-11 - 2020-01-12

Biotech Showcase™ 2020 2020-01-13 - 2020-01-15

Mer om oss...

Prenumerera på nyheter

Följ oss på LinkedIn

Följ oss på Twitter

Integritetspolicy

Vi är stolta att stödja World Thrombosis Day.
Läs mer här.